Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somölyenin (sommelier) bazı görevleri:
- Şarap tadımı ve seçimi: Menüdeki yemeklere en uygun şarapları seçer 13.
- Menü hazırlama: Restoran için bir şarap menüsü hazırlar 13.
- Stok ve saklama: Şarapların uygun koşullarda saklanmasını sağlar 13.
- Servis ekipmanları: Şarap servis ekipmanlarının ve kadehlerin düzenini, sayımını ve bakımını yapar 13.
- Misafir danışmanlığı: Yemekle uyumlu şarapları misafirlere önerir ve seçilen şarabı servis eder 13.
- Eğitim: Personeli şarap ve içkilerle ilgili eğitir 13.
- Sipariş alma ve masa temizleme: Gerektiğinde sipariş alır, masa temizler, tepsi taşır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: