Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sofra düzeni şu şekilde olmalıdır:
- Masa örtüsü: Öğüne ve menüdeki yemeklerin türüne uygun seçilmelidir 13.
- Tabak, kaşık, çatal, bıçak ve bardakların yerleşimi:
- Tabaklar: Servis tabağı, yemek tabağı, salata tabağı ve çorba kasesi olacak şekilde 4 farklı tabak ve 1 kase, masanın o bölümünde oturacak kişinin tam önüne hizalanarak yerleştirilmelidir 13.
- Çatal bıçak düzeni: Ana yemek bıçağı, soğuk yemek bıçağı ve ara sıcak bıçağı olmak üzere 3 adet bıçak, tabağın sağ tarafına içten dışa doğru sıralanmalı ve bıçağın keskin tarafı tabağa bakmalıdır 12. Çatallar da içten dışa doğru dönük şekilde, tabağın soluna dizilmelidir 12.
- Kaşıklar: Kaşıklar, en dış kısımda ve bıçağın sağ tarafına konulmalıdır 12.
- Bardaklar: Su, meyve suyu ve diğer içecekler için kullanılan bardaklar, tabağın sağ tarafında, bıçak ve kaşığın önünde olacak biçimde yerleştirilmelidir 12.
- Peçeteler: Peçeteler, çatalların sol tarafında veya tabağın üzerinde durmalıdır 14.
- Dekoratif aksesuarlar: Mevsim çiçekleri, sofra süsleri, yapraklar veya renkli taşlar gibi dekoratif aksesuarlar eklenebilir 13.
Sofra düzeni, formal ve informal yemeklere göre değişiklik gösterebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: