Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sodalı böreğin kabarmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Malzemelerin bayat olması 5. Yufkaların ve kullanılan diğer malzemelerin taze olmaması kabarma sorununu tetikleyebilir 5.
- Yanlış sos kullanımı 5. Böreğin kabarması için kullanılan sos, süt, yoğurt gibi malzemelerle hazırlanmışsa börek daha az kabarabilir 5. Kabarma sağlamak için sosa kabartma tozu veya soda eklenebilir 5.
- Fırın ısısının yanlış ayarlanması 5. Fırının ısısının doğru ayarlanmaması ve eşit ısı dağıtmaması, böreğin kabarmasını engelleyebilir 5.
- Böreğin dolapta bekletilmemesi 5. Böreğin dolapta bekletilmemesi, kabarma oranını azaltabilir 5.
Sodalı böreğin kabarması için, hazırlanan sodalı yağlı karışımın böreğin içine batırarak ıslatılması veya kat kat yufkaların arasına bu karışımdan sürülmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: