Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas köftesi, pişirme yöntemine bağlı olarak farklı sürelerde pişer:
- Mangal veya ızgara: Köfteler, her iki tarafı da pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirilir 15.
- Tost makinesi: Kapağı açık olarak pişirildiğinde 2.
- Fırın: 180°C'de, köftelerin üzeri kızarana ve içleri iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir 5.
Köftelerin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir tanesinin ortadan ikiye kesilmesi önerilir 5.
Dolayısıyla, Sivas köftesinin toplam pişirme süresi, kullanılan yönteme ve köftelerin boyutuna bağlı olarak 20-35 dakika arasında değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: