Yenilebilir yabani otlar çeşitli şekillerde pişirilebilir. İşte bazı örnekler: 1. Isırgan Otu Şillesi: Isırgan otu yıkanır, doğranır ve kızarmış tereyağında kavrulur. İstenirse içine salça eklenerek tekrar kavrulur, iki bardak bulgur ilave edilip suyu konarak hafif ateşte pişirilir. 2. Tortuk Kavurması: Tortuk yıkanıp haşlandıktan sonra suları süzülür ve kızarmış tereyağında soğanla kavrulur, üzerine yumurta kırılarak hafif ateşte pişirilir. 3. Parpar (Semizotu) Yemeği: Parpar ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Bir tencerede yağ, soğan ve salça kavrulduktan sonra içine parpar eklenerek tekrar kavrulur, bir yemek kaşığı pirinç konup su ilave edilerek pişirilir. 4. Çireş Yemeği: Çireş ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Ayrı bir yerde su ile haşlanarak pişirilen dövmenin üzerine ilave edilir, ezilerek tabaklara servis yapılır ve üzerine tereyağı dökülerek yenir. 5. Yabani Semizotu Yemeği: Semizotu kalın dallarından ayıklanır ve çelik tencereye alınan soğan, sıvı yağ ve domates salçası ile kavrulduktan sonra domates, pirinç, karabiber ve tuz eklenerek orta hararetteki ateşte pişirilir.