Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şırdan tavada pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Temizleme: Şırdanları bol tuz ile ovup bol su ile yıkayın 12. Limonlu ve tuzlu suda birkaç saat bekletip temizleme işlemini tekrar yapın 1.
- İç Harcı Hazırlama: 250 gram kıyma, yarım kilo pirinç, 2 adet orta boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın 23.
- Doldurma: Temizlenmiş şırdanların içine hazırladığınız iç harcı doldurun ve ağızlarını dikin 13.
- Pişirme: Geniş bir tavaya şırdanları dizip üzerini geçecek kadar su koyun 1. Pişerken çatalla kontrol edin, pirinçler piştiğinde ateşten alabilirsiniz 1.
- Servis: Bol pul biber ve kimyonla servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: