• Buradasın

    Şırdan tavada nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully fills cleaned lamb tripe with a spiced mixture of minced meat and rice, while a sizzling pan of stuffed şırdan simmers nearby, emitting aromatic steam.
    Şırdan tavada nasıl pişirilir sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, şırdan dolması yapımında şırdanlar, tencereye yerleştirildikten sonra 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir 23.
    Şırdan dolması tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    • Malzemeler 4:
      • 4 adet şırdan 4;
      • 1 su bardağı pirinç 4;
      • 1 adet soğan 4;
      • 1 yemek kaşığı biber salçası 4;
      • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
      • 1 tatlı kaşığı tuz 4;
      • 1 çay kaşığı pul biber 4;
      • 1 tatlı kaşığı isot 4;
      • 1 tatlı kaşığı kimyon 4.
    • Yapılışı 4:
      • Geniş bir kapta doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, sıvı yağ ve tüm baharatları güzelce karıştırın 4.
      • Şırdanlar mutlaka önceden iyice temizlenmiş olmalı 4.
      • Birkaç kez limonlu ve tuzlu suda bekletip bol suyla yıkayın 4.
      • Şırdanların açık kısmından harcı dikkatlice doldurun 4.
      • Fazla sıkı doldurmayın; pirinçler pişerken şişeceği için bir miktar boşluk bırakın 4.
      • Ağız kısmını bir iğne ve pamuk ipliği ile dikin 4.
      • Bir tencere içerisinde salça ve et suyunu (veya normal su) karıştırarak sosunu hazırlayın 4.
      • Tuz ilave edin 4.
      • Doldurduğunuz şırdanları tencereye yerleştirin 4.
      • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin 4.
    Şırdan, bir sakatat olduğu için ağır bir kokusu olabilir 4. Bu kokuyu gidermek için şırdanlar sirkeli, limonlu ve tuzlu suda en az 2-3 kez bekletilmelidir 4.
    Şırdan dolması, Adana mutfağına ait, yöresel bir sokak lezzetidir 34.
    Şırdan dolması pişirilirken bir uzmana danışılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şırdaklı tavada hangi yemekler yapılır?

    Şırdaklı tavada hangi yemeklerin yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, tavada yapılabilecek bazı yemek türleri şunlardır: Ana yemekler: Edirne tava ciğeri, Maraş tava, sac tava, Ankara tava, çökertme kebabı, cızbız bonfile. Sebze yemekleri: Soya soslu karışık sebze sote, sebze sote. Hamur işleri: Tava böreği, patates pancake, kıymalı krep börek, poğaça. Tatlılar: Tava keki, sütlü tava tatlısı, çikolatalı kadayıf. Atıştırmalıklar: Soğan halkası, galeta pizzası.