Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şırdan tavada nasıl pişirilir sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, şırdan dolması yapımında şırdanlar, tencereye yerleştirildikten sonra 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir 23.
Şırdan dolması tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
- Malzemeler 4:
- Yapılışı 4:
- Geniş bir kapta doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, sıvı yağ ve tüm baharatları güzelce karıştırın 4.
- Şırdanlar mutlaka önceden iyice temizlenmiş olmalı 4.
- Birkaç kez limonlu ve tuzlu suda bekletip bol suyla yıkayın 4.
- Şırdanların açık kısmından harcı dikkatlice doldurun 4.
- Fazla sıkı doldurmayın; pirinçler pişerken şişeceği için bir miktar boşluk bırakın 4.
- Ağız kısmını bir iğne ve pamuk ipliği ile dikin 4.
- Bir tencere içerisinde salça ve et suyunu (veya normal su) karıştırarak sosunu hazırlayın 4.
- Tuz ilave edin 4.
- Doldurduğunuz şırdanları tencereye yerleştirin 4.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin 4.
Şırdan, bir sakatat olduğu için ağır bir kokusu olabilir 4. Bu kokuyu gidermek için şırdanlar sirkeli, limonlu ve tuzlu suda en az 2-3 kez bekletilmelidir 4.
Şırdan dolması pişirilirken bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: