• Buradasın

    Şırdan tavada nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şırdan tavada pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Temizleme: Şırdanları bol tuz ile ovup bol su ile yıkayın 12. Limonlu ve tuzlu suda birkaç saat bekletip temizleme işlemini tekrar yapın 1.
    2. İç Harcı Hazırlama: 250 gram kıyma, yarım kilo pirinç, 2 adet orta boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın 23.
    3. Doldurma: Temizlenmiş şırdanların içine hazırladığınız iç harcı doldurun ve ağızlarını dikin 13.
    4. Pişirme: Geniş bir tavaya şırdanları dizip üzerini geçecek kadar su koyun 1. Pişerken çatalla kontrol edin, pirinçler piştiğinde ateşten alabilirsiniz 1.
    5. Servis: Bol pul biber ve kimyonla servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şırdaklı tavada hangi yemekler yapılır?

    Şırdaklı tavada hangi yemeklerin yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, tavada yapılabilecek bazı yemek türleri şunlardır: Ana yemekler: Edirne tava ciğeri, Maraş tava, sac tava, Ankara tava, çökertme kebabı, cızbız bonfile. Sebze yemekleri: Soya soslu karışık sebze sote, sebze sote. Hamur işleri: Tava böreği, patates pancake, kıymalı krep börek, poğaça. Tatlılar: Tava keki, sütlü tava tatlısı, çikolatalı kadayıf. Atıştırmalıklar: Soğan halkası, galeta pizzası.