Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şipşak tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Hindistan Cevizli Şipşak Tatlı:
- Malzemeler: 1 su bardağı Hindistan cevizi tozu, 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt (veya süt reçeli), 1 paket eritilmiş çikolata 1.
- Hazırlanışı:
- Yoğunlaştırılmış sütü bir kaba alın ve Hindistan cevizi tozunu ekleyip iyice karıştırarak yapışkan bir hamur haline getirin 1.
- Karışımdan küçük parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve toplar oluşturun 1.
- Hazırladığınız topları eritilmiş çikolataya batırın ve bir tepsiye dizin 1.
- Çikolatalar sertleşene kadar buzdolabında 10-15 dakika bekletin 1.
- Servis ederken üzerine ekstra Hindistan cevizi serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz 1.
- 3 Kaşık Tatlısı:
- Malzemeler: 3 adet yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 25.
- Şerbet için: 3 su bardağı süt, 3 çay bardağı toz şeker 5.
- Hazırlanışı:
- Yumurta ve toz şekeri çırpın 25.
- İrmik, un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 25.
- Kullanacağınız tepsiyi yağlayın ve kek harcını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin 25.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti dökün 25.
- Üzerini ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: