Sinarit balığının en lezzetli hali, ızgara, fırın veya tavada pişirilmesiyle elde edilebilir. Izgara sinarit için malzemeler ve yapılış aşamaları: 1 sinarit balığı; 3 limon otu; 1 yeşil limon; 1 kırmızı biber; 5-6 diş sarımsak; 1 tatlı kaşığı kişniş otu; sıvıyağ. Yapılışı: 1. Balığı temizleyip yıkayın. 2. Bir fırça yardımıyla üzerine sıvıyağ sürün. 3. Biberi temizleyip küçük küpler halinde kesin. 4. Limonu ince dilimleyin. 5. Sarımsakları kabuğuyla birlikte dilimleyin. 6. Balığın üzerinde enlemesine kalın şişlerle karşılıklı ikişer delik açıp limon otlarını geçirin. 7. Biber, sarımsak, kişniş otu ve limon dilimlerini balığın üzerine serpiştirin. 8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırın ızgarada 30-35 dakika pişirin. Sinarit balığının fazla tüketilmesi sindirim sorunlarına yol açabilir ve içinde civa bulunduğu için fazla miktarda tüketilmesi çeşitli sorunlara neden olabilir.