Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sardalya balığı çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanabilir:
- Izgara: Sardalyalar zeytinyağı, tuz ve limon suyu ile marine edilir, ardından ızgarada her iki tarafı da 3-4 dakika pişirilir 1.
- Fırında: Temizlenmiş ve tuzlanmış sardalyalar, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılmış bir fırın tepsisine dizilir, 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir 12.
- Tava Kızartma: Sardalyalar un, mısır nişastası veya galeta ununa bulanır, ateşte ısıtılmış yağda her iki tarafı da altın rengi alana kadar kızartılır 1.
- Buğulama: Sardalyalar, soğan, domates ve baharatlarla birlikte bir tencereye yerleştirilir, üzerine zeytinyağı ve su eklenerek kısık ateşte pişirilir 1.
Ayrıca, konserve sardalya kullanarak da çeşitli yemekler hazırlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: