Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıçangözü biberi, diğer adıyla Thai biberi, 120.000 - 320.000 arasında değişen Scovil derecesine sahiptir ve bu da onu acı bir biber yapar 3.
Biberin acılığını belirlemek için kullanılan yöntemler arasında şekil ve boyut, renk, doku ve parlaklık, sap ve uç gibi özellikler bulunur 25.
- Şekil ve boyut: İnce, uzun ve sivri biberler genellikle acıdır 5.
- Renk: Koyu ve parlak yeşil tonları acı biberlerde yaygındır 5.
- Doku ve parlaklık: Acı biberler daha sert ve parlak bir yüzeye sahiptir 5.
- Sap ve uç: Acı biberlerin sap kısımları daha ince, uçları ise daha sivri olabilir 5.
Bu özelliklere dikkat ederek, biberin acı olup olmadığını önceden tahmin edebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: