• Buradasın

    Siçan biberli sos nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Chili biberli sıcak dip sos yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 10 adet kırmızı biber 1
    • 1 adet chili biber 1
    • Bir tutam kişniş tohumu 1
    • 2 domates (küp doğranmış) 1
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 1
    • Tuz, karabiber, kimyon 1
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • 1 çay bardağı ceviz içi 1
    • 100 g rendelenmiş çedar peyniri 1
    Yapılış Aşamaları:
    1. Ceviz içlerini bir gece önceden suda bekletin, suyunu süzün ve kabuklarını soyup irice kıyın 1.
    2. Biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin, fırında közledikten sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin 1.
    3. Küp doğranmış domatesle birlikte mutfak robotunda püre haline getirin 1.
    4. Püreyi tencereye aktarın, zeytinyağını ve salçayı ekleyin 1.
    5. Orta ateşte 10 dakika kaynatıp suyu yarı yarıya çekilene kadar kaynatın 1.
    6. En son tuzunu, baharatını ve ceviz içini ilave edin, karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın 1.
    7. Üzerine rendelenmiş çedar peyniri serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar tutun 1.
    8. Fırından alıp servis yapın 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Siçuan biberi nasıl tüketilir?

    Siçuan biberi çeşitli şekillerde tüketilebilir: 1. Kızartma: Yemeğin pişirilmesine başlandığında, sıcak yağa bütün Siçuan biber taneleri eklenerek hoş bir koku elde edilir. 2. Sıcak tencere: Acı yağ, sarımsak ve zencefille birlikte pişirilerek ateşli bir et suyu elde edilir. 3. Marine: Eti yumuşatmak için soya sosu, pirinç şarabı ve şekerle karıştırılır. 4. Baharat: Erişte, köfte veya patlamış mısırın üzerine serpilir. 5. Baharat karışımı: Acı pul biberle tuz karıştırılarak Siçuan mutfağına özgü "acı" bir baharat eklenir. Ayrıca, Siçuan biberi öğütülerek toz haline getirilip yemeklerde kullanılabilir.