Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Shrimp scampi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 lb (yaklaşık 450 g) büyük, soyulmuş ve damarları temizlenmiş karides 13;
- 2 diş sarımsak, ince rendelenmiş ve ince dilimlenmiş 1;
- 1 çay kaşığı Diamond Crystal veya yarım çay kaşığı artı 1/8 çay kaşığı Morton deniz tuzu 1;
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, bölünmüş 1;
- ¼ çay kaşığı kırmızı biber gevreği 1;
- ¼ su bardağı kuru beyaz şarap 1;
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu 1;
- ¼ su bardağı (½ çubuk) tuzsuz tereyağı 1;
- 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 1;
- Ekmek (servis için) 1.
Yapılışı:
- Karidesleri marine etme: Rendelenmiş 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karidesleri karıştırın ve en az 30 dakika, en fazla 1 saat buzdolabında bekletin 1.
- Pişirme: Büyük bir tavada kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Karides karışımını ekleyin ve karidesler pembe olana ancak hala biraz az pişkin kalana kadar, her iki tarafı da yaklaşık 1 dakika olacak şekilde pişirin 1.
- Sos hazırlama: Tavaya dilimlenmiş sarımsak ve kırmızı biber gevreğini ekleyin ve kokulu hale gelene kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Beyaz şarap ve limon suyunu ekleyin, yarıya inene kadar yaklaşık 2 dakika pişirin 1.
- Son aşama: Tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin 1.
- Servis: Karidesleri tavadaki sosla birlikte bir tabağa alın, maydanozla süsleyin ve yanında ekmekle servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: