• Buradasın

    Sen sebastiyan tatlısı nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    San Sebastian tatlısı, diğer adıyla San Sebastian Cheesecake, İspanya'nın Bask Bölgesi'ne özgü bir tatlı çeşididir 125.
    Bu tatlı, ilk olarak San Sebastian şehrinde bulunan La Viña adlı bir pastanede 1990'larda yapılmaya başlanmıştır 125.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sebastian tatlısı nasıl yapılır?

    San Sebastian Cheesecake Tarifi: Malzemeler: 400 gram labne peyniri; 200 gram krem peynir; 400 gram krema; 4 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 1 yemek kaşığı tepeleme un; 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Şekeri, krem ve labne peynirlerini derin bir kapta, şeker tamamen eriyene kadar çırpın. 2. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. 3. Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. 4. En son kremayı ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın. 5. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve karışımı içine dökün. 6. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri hafif kahverengi olana kadar pişirin (40-50 dakika). 7. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin, ardından dolaba kaldırın ve birkaç saat dinlendirin. Püf Noktaları: Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Fırının önceden ısıtılması önemlidir. Cheesecake'in pürüzsüz olması için malzemelerin fazla çırpılmaması önerilir. Tatlının kıvamı ve lezzeti için bir gece buzdolabında dinlendirilmesi tavsiye edilir.

    San Sebastian tatlısı nedir?

    San Sebastian Cheesecake, diğer adıyla Bask Cheesecake veya Yanık Cheesecake, İspanya'nın Bask Bölgesi'nde bulunan San Sebastián şehrinde ortaya çıkmış bir tatlıdır. Özellikleri: Malzeme: Şeker, yumurta, krema, labne veya beyaz peynir, vanilya, un, limon veya portakal kabuğu. Pişirme: Yüksek sıcaklıkta pişirilir; iç kısım kremsi kalırken üst kısım karamelize olur. Görünüm ve doku: Yüzeyinde yanık bir görünüm ve içinde ipeksi bir doku bulunur. Servis: Buzdolabında saatlerce bekletilmesi gerekmez, oda sıcaklığında servis edilir.