Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Semaver ile çay demlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Su ve çay hazırlığı: Semaverin alt bölümüne su doldurulur ve üst bölümüne demlemek için kullanılacak çay konulur 13. Çay miktarı, kişisel tercihe göre ayarlanabilir, ancak genellikle 1 litre su için 10-15 gram çay kullanılır 1.
- Kaynatma: Semaverin alt bölümü ateşe veya ocak üzerine konur ve su kaynatılır 13.
- Çay demleme: Su kaynadıktan sonra, semaverin üst bölümü alt bölümüne oturtulur 1. Demlenen çayın aroması ve lezzeti için semaverin altındaki su kaynama sıcaklığında tutulmalıdır 1.
- Servis: Çay demlendikten sonra semaver ocaktan alınır ve demli çay bardaklara veya fincanlara dökülerek servis edilir 1. Genellikle çay bardaklarına önce şeker konur ve ardından demlenmiş çay eklenir, fakat kişisel zevke göre şeker eklenmeden de servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: