• Buradasın

    Şebit nerenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of **şebit**, a traditional Kayseri dish with golden layers of dough, served on a rustic wooden table surrounded by fresh herbs and a warm, inviting kitchen backdrop.
    Şebit, Kayseri'nin yöresel bir yemeğidir 14.
    Şebit, aynı zamanda "yağlama" olarak da bilinir 14. İnce açılan hamurların (şebit, bazlama ekmeğinin ince açılmış halidir) kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı). Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte). Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma. Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu. Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava. Kayseri: Şebit (yağlama). Diyarbakır: Duvaklı pilav. Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası. Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte. Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır.