Sasiço, Antakya mutfağına ait, geçmişi 19. yüzyılın çok öncelerine dayanan bir et yemeğidir. Malzemeleri: 1 kg yağlı koyun kıyması (bir kez çekilmiş); 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı yenibahar; 100 gr çam fıstığı; Tuz; Taze koyun ince bağırsağı; Özel huni. Yapılışı: 1. Et makineden çekilip üzerine tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur. 2. Üzerine çam fıstıkları eklenerek yoğrulmaya devam edilir. 3. Özel ağızlı huniye ince bağırsaklar yerleştirilip, huninin geniş bölümüne et yerleştirilerek bağırsakların içi doldurulur. 4. Elle havaları alınır ve baş parmak uzunluğunda boğumlar yapılarak bağlanır. 5. Bir gün boyunca buzdolabında bekletilip havalandırılır. 6. İsteğe bağlı olarak şişlere geçirilip ızgara yapılır veya bir tavaya alınıp üzerine bir miktar su eklenerek kısık ateşte çevrilerek yağı bırakmasını sağlayıp kendi yağında pişirilir. Sasiço, taze tüketilen bir yemektir.