• Buradasın

    Antakya sasiço nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sasiço, Antakya mutfağına ait, geçmişi 19. yüzyılın çok öncelerine dayanan bir et yemeğidir 1. "Antakya sosisi" olarak da bilinir 12.
    Malzemeleri:
    • 1 kg yağlı koyun kıyması (bir kez çekilmiş) 14;
    • 1 çay kaşığı karabiber 14;
    • 1 çay kaşığı yenibahar 14;
    • 100 gr çam fıstığı 14;
    • Tuz 14;
    • Taze koyun ince bağırsağı 14;
    • Özel huni 14.
    Yapılışı:
    1. Et makineden çekilip üzerine tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur 14.
    2. Üzerine çam fıstıkları eklenerek yoğrulmaya devam edilir 14.
    3. Özel ağızlı huniye ince bağırsaklar yerleştirilip, huninin geniş bölümüne et yerleştirilerek bağırsakların içi doldurulur 14.
    4. Elle havaları alınır ve baş parmak uzunluğunda boğumlar yapılarak bağlanır 14.
    5. Bir gün boyunca buzdolabında bekletilip havalandırılır 14.
    6. İsteğe bağlı olarak şişlere geçirilip ızgara yapılır veya bir tavaya alınıp üzerine bir miktar su eklenerek kısık ateşte çevrilerek yağı bırakmasını sağlayıp kendi yağında pişirilir 12.
    Sasiço, taze tüketilen bir yemektir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antakya'nın neyi meşhur?

    Antakya'nın meşhur olan bazı özellikleri şunlardır: Tarihi ve kültürel zenginlikler: Antakya, tarihi Antakya evleri, St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi gibi önemli turistik yerlere ev sahipliği yapar. Mutfak kültürü: Şişperek çorbası, oruk, İskenderun döneri, fellah köftesi, biberli ekmek, Hatay usulü kağıt kebabı, ıspanak borani, belen tava gibi yöresel lezzetleriyle ünlüdür. Doğal güzellikler: Harbiye (Daphne) Şelalesi, Asi Nehri ve çevresindeki doğal alanlar ziyaretçilerini cezbeder. Hoşgörü sembolü: Farklı dinlere ait yapıların bir arada bulunması ve özellikle hoşgörü ağacı ile farklı meyvelerin yetişmesi, Antakya'nın hoşgörü kültürünü simgeler.