Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sasiço, Antakya mutfağına ait, geçmişi 19. yüzyılın çok öncelerine dayanan bir et yemeğidir 1. "Antakya sosisi" olarak da bilinir 12.
Malzemeleri:
- 1 kg yağlı koyun kıyması (bir kez çekilmiş) 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 1 çay kaşığı yenibahar 14;
- 100 gr çam fıstığı 14;
- Tuz 14;
- Taze koyun ince bağırsağı 14;
- Özel huni 14.
Yapılışı:
- Et makineden çekilip üzerine tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur 14.
- Üzerine çam fıstıkları eklenerek yoğrulmaya devam edilir 14.
- Özel ağızlı huniye ince bağırsaklar yerleştirilip, huninin geniş bölümüne et yerleştirilerek bağırsakların içi doldurulur 14.
- Elle havaları alınır ve baş parmak uzunluğunda boğumlar yapılarak bağlanır 14.
- Bir gün boyunca buzdolabında bekletilip havalandırılır 14.
- İsteğe bağlı olarak şişlere geçirilip ızgara yapılır veya bir tavaya alınıp üzerine bir miktar su eklenerek kısık ateşte çevrilerek yağı bırakmasını sağlayıp kendi yağında pişirilir 12.
Sasiço, taze tüketilen bir yemektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: