Buradasın
Sarpa balığı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarpa balığının en güzel pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Izgara 12. Balığın her iki tarafına zeytinyağı sürülür, tuz serpilir ve derisi alta gelecek şekilde ızgaraya yerleştirilir 12. Derisi yanmayacak şekilde, yüksek ateşte 4-5 dakika pişirilir 12.
- Fırın 12. Balığın üzerine zeytinyağı gezdirilir, tuz ve baharatlar serpilir 12. İçine sarımsak ve taze otlar yerleştirilir, fırın tepsisine alınır ve üzerine yağlı kağıt örtülür 12. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirilir 12.
- Haşlama 2. Geniş bir tencereye su alınır, içine limon dilimleri, defne yaprağı ve karabiber eklenir 2. Su kaynamaya başlayınca temizlenmiş sarpa balığı içine yerleştirilir 2. Kısık ateşte balık yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika haşlanır 2.
Sarpa balığı, tavada, sote veya buğulama şeklinde de pişirilebilir 4.
Balık pişirme yöntemleri kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: