Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak yağı en etkili şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Malzemeler: 25 diş büyükçe sarımsak ve 4 çay bardağı zeytinyağı 23.
- Hazırlanışı:
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve her dişiyi bıçağın yan tarafıyla ezin 23.
- Ezilmiş sarımsakları cam, hava almayacak şekilde kapanabilen bir kavanoza aktarın ve üzerine zeytinyağını ilave edin 23.
- Kavanozun kapağını kapatıp, güneş görebileceği bir yerde (pencere önü gibi) 15-20 gün bekletin 23. Bu süre içinde günde bir kez kavanozu çalkalayın 2.
- Kullanım: Bekleme süresinin ardından yağı temiz bir tülbentten geçirin, içindeki sarımsakları bir kenara alın ve güneşe doğrudan maruz kalmayacak kahverengi cam şişelerde saklayın 2.
Sarımsak yağı çok güçlü etkileri olan bir yağ olduğundan, mutlaka zeytinyağı gibi farklı yağlarla karıştırmak gerekir 23.
Yan etkileri olabileceğinden, kullanmadan önce bir uzmana danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: