Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak yağı yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve her birini bıçağın yan tarafıyla ezin 23.
- Ezilmiş sarımsakları cam, hava geçirmez bir kavanoza aktarın ve üzerine zeytinyağını ilave edin 23.
- Kavanozun kapağını kapatıp güneş görebileceği bir yerde (pencere önü gibi) 15-20 gün bekletin 23. Bu süre içinde karışımı günde bir kez çalkalayın ve 2-3 günde bir karıştırın 2.
- 15-20 gün sonra yağı temiz bir tülbentten geçirin, içindeki sarımsakları bir kenara alın ve güneşe doğrudan maruz kalmayacak kahverengi cam şişelerde saklayın 2.
Sarımsak yağı, çok güçlü etkileri olan bir yağ olduğundan mutlaka zeytinyağı gibi farklı yağlarla karıştırılarak kullanılmalıdır 25.
Herhangi bir sağlık sorunu durumunda, kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: