Sarı Lira Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 6 adet kare milföy hamuru - Kızartma yağı - Şerbet için: 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu - 1 su bardağı ceviz içi Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatmaya devam edin ve soğumaya bırakın. 2. İki milföy hamurunu üst üste koyun ve merdaneyle biraz açın. 3. Çay bardağı ağzıyla yuvarlak şekilde kesin. 4. Tavaya derin yağı koyun ve ısınınca hamur parçalarını altın rengi olana kadar kızartın. 5. Kızaran hamurları küçük bir tepsiye çıkarın. 6. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve 15 dakika bekletin. 7. Ardından servis tabağına aktarın.