Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarı karpuzun bazı farkları:
- Renk: Sarı karpuz, içi sarı olan bir karpuz çeşididir 13. Kırmızı karpuza kırmızı rengi veren likopen maddesi bulunmaz veya çok az bulunur; bunun yerine sarı rengi veren beta karoten içerir 34.
- Tat: Sarı karpuzun tadı, kırmızı karpuza kıyasla daha tatlıdır ve kayısıyı anımsatır 13.
- Besin değeri: Sarı karpuz, kırmızı karpuza göre daha yüksek miktarda A ve C vitamini, ayrıca potasyum ve sodyum içerir 14.
- Antioksidanlar: Sarı karpuz, beta karoten ve diğer güçlü antioksidanlar bakımından zengindir 4.
- Kalori: Sarı karpuzun kalori oranı, kırmızı karpuza göre daha düşüktür 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: