Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemeklerde şapın kullanım alanlarından bazıları:
- Etin yumuşatılması ve korunması 4. Şap, alüminyum iyonları sayesinde etin protein yapısını değiştirerek daha kolay pişmesini sağlar ve mikroorganizmaların üremesini zorlaştırır 4. Özellikle pastırma gibi uzun süre saklanan et ürünlerinde geleneksel olarak kullanılır 4.
- Turşu yapımı 4. Şap, sebzelerin hücre duvarlarını dayanıklı hale getirerek fermantasyon sırasında yumuşamalarını önler, böylece turşunun çıtır dokusunu korur 4.
- Tatlı yapımı 4. Bazı tatlılarda, özellikle meyve jölelerinde, şap, jel yapısını güçlendirmek ve daha berrak bir görünüm sağlamak için kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: