Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samsun Tiriti Tarifi:
Malzemeler:
- 4-5 adet kuru yufka (el açması da olabilir) 1;
- 1 bütün tavuk 1;
- 1-2 yemek kaşığı ceviz 1;
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1.
Hazırlanışı:
- Bütün tavuk iri parçalar halinde kesilerek yeteri kadar su ile ocağa alınır ve haşlanmaya bırakılır 1.
- Haşlandıktan sonra yufkalar sıcak tavuk suyu ile bir kat ıslatılır, arasına tereyağı gezdirilir ve yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır 1.
- Yufkaların en üstüne tavuk etleri didiklenip ceviz serpilerek sıcak sıcak servis edilir 1.
Püf Noktası:
- Köy tavuğu kullanılması önerilir 1.
Samsun Tiriti, özellikle Samsun ve çevresinde sık sık tüketilen bir yöresel yemektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: