• Buradasın

    Samsun tirit hangi kazdan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Samsun tiridi, kaz eti kullanılarak yapılır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming plate of tender shredded meat and bread soaked in savory broth, garnished with fresh parsley, set against a rustic wooden table in a cozy Samsun kitchen.

    Tirit hangi yöreye ait Samsun?

    Samsun tiriti, Samsun yöresine ait bir yemektir. Samsun'da kaz etiyle yapılan tirit, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

    Samsun tiriti nasıl yapılır?

    Samsun Tiriti Tarifi: Malzemeler: 4-5 adet kuru yufka (el açması da olabilir); 1 bütün tavuk; 1-2 yemek kaşığı ceviz; 3-4 yemek kaşığı tereyağı. Hazırlanışı: 1. Bütün tavuk iri parçalar halinde kesilerek yeteri kadar su ile ocağa alınır ve haşlanmaya bırakılır. 2. Haşlandıktan sonra yufkalar sıcak tavuk suyu ile bir kat ıslatılır, arasına tereyağı gezdirilir ve yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır. 3. Yufkaların en üstüne tavuk etleri didiklenip ceviz serpilerek sıcak sıcak servis edilir. Püf Noktası: Köy tavuğu kullanılması önerilir. Samsun Tiriti, özellikle Samsun ve çevresinde sık sık tüketilen bir yöresel yemektir.