Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sahan tava, genellikle tek porsiyonluk sunumlar, soslar, küçük sebze kavurmaları ve özellikle sahanda yumurta pişirmek için kullanılan bir pişirme kabıdır 13.
İşe yaradığı diğer alanlar:
- Lezzet ve ısı dağılımı: Sahan, ısıyı eşit şekilde dağıtarak yiyeceklerin her yerinin aynı anda pişmesini sağlar, bu da lezzet kaybını önler 13.
- Sağlıklı pişirme: Yapışmaz yüzeyi sayesinde minimum yağ kullanımı ile sağlıklı ve hafif yemekler hazırlamaya yardımcı olur 2.
- Çok yönlülük: Et yemekleri, balık, krep ve kızartma gibi çeşitli yemeklerin yapımında da kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: