Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sago, çeşitli şekillerde kullanılabilen bir nişastadır ve şu işlere yarar:
- Beslenme: Sago, karbonhidrat açısından zengin olup, enerji kaynağı olarak kullanılır 13. Ancak, protein, yağ ve lif içeriği düşüktür ve vitamin-mineral açısından fakirdir 12.
- Pişirme ve Pişirme Malzemeleri: Sago, ekmek, bisküvi, cracker ve pancake gibi yiyeceklerin yapımında kullanılır 14. Ayrıca, puding ve diğer tatlıların hazırlanmasında da tercih edilir 3.
- Kalınlaştırıcı: Sago, sos ve çorbaların koyulaştırılması için kullanılır 24.
- Sağlık Faydaları: Sago, antioksidanlar ve dirençli nişasta içerir, bu da kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltabilir 14. Ayrıca, sindirim sağlığını iyileştirebilir ve egzersiz performansını artırabilir 14.
Ancak, sago aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: