• Buradasın

    Şadokun tadı nasıl?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A ripe, yellow-green pomelo (şadok) sliced open on a wooden table, its juicy segments glistening, with a few scattered peel pieces nearby, evoking a tangy and slightly bitter citrus aroma.
    Şadokun tadı, greyfurta benzer olarak tanımlanır 14. Ancak, şadokun içinin aroma bakımından greyfurta göre daha güzel ve kolay yenebilir olduğu belirtilmektedir 4.
    Şadok, tatlı ve ekşi bir lezzete sahiptir 5. İçindeki beyaz renkli etli kısım, tatlı bir tada sahiptir 5.
    Şadokun tadı, ananas ve mango arasında bir karışım gibi de hissedilebilir 5.
    Şadok, çok güçlü etkileri ve aroması olan bir meyve olduğundan, öncesinde kabukları soyulup 3 gün suda bekletilerek acısı salması sağlanmalıdır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şadokun faydaları ve zararları nelerdir?

    Şadonun (ağaç kavunu) faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Bronşit ve nefes darlığı gibi ciddi hastalıkların iyileşme sürecine destek olur. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır, kalbi güçlendirir. Mide bulantıları, yanmalar ve hazımsızlığa iyi gelir. Ağız kokusunu giderir ve diş etlerinin sağlıklı kalmasına fayda sağlar. Kokusu, özellikle erkekler üzerinde afrodizyak etkisi yaratır. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık sorununa çare olur. Şadonun zararları: Hamilelik döneminde tüketilmesi tavsiye edilmez; düşük ve erken doğum gibi durumlara yol açabilir. Böbrek rahatsızlığı olanlar ve ciddi, kronik hastalığı bulunanlar tüketmemelidir. Aşırı tüketildiğinde mide ağrıları, kramplar, şişkinlik gibi sorunlara neden olabilir. Kalp ve bağırsak sorunları olan kişilerin doktor tavsiyesi almadan tüketmemesi gerekir. Şadon, güçlü etkileri olan bir meyve olduğundan, tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.