Sac tava en güzel şekilde şu adımlarla pişirilebilir: 1. Malzemeler: 500 gram kuzu kuşbaşı, 1 küçük soğan, 2-3 isot, 3 adet sivri biber, 1 adet büyük boy domates, 1 baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tutam kekik, 1 tutam kırmızı biber, yeterince tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ. 2. Hazırlık: Etleri doğrayıp yıkadıktan sonra dinlendirin. 3. Pişirme: Saç tavaya etleri alın ve üzerine bir bardak su ilave edip kısık ateşte, arada karıştırarak, suyu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çeken ete piyaz soğanları, sarımsağı, bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra biber ve isotu ekleyip soğanlar ve biberler yumuşayana kadar kavurun. Ayrı bir tavada yarım bardak su, salça, kekik, kırmızı biber ve tuzu ısıtıp bir taşım kaynadıktan sonra tavaya ilave edin. Üzerine tereyağını ekleyip orta ateşte, suyunu bırakana kadar kavurun. 4. Servis: Ocağı kısık ateşe alıp 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Püf noktaları: Etin yumuşacık kalması için kuzu eti kullanılması önerilir. Domates ve biberin taze ve lezzetli olmasına dikkat edilmelidir. Tarifte sac tava yerine, ince tabanlı ve geniş bir tava kullanılabilir.