Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sabayon yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta sarısı 23;
- 100 gram toz şeker 2;
- 120 ml beyaz şarap (Marsala şarabı tercih edilir) 23;
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Yumurta sarılarını bir kaseye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin 2.
- Kaseyi benmari usulüyle kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin 23.
- Sürekli karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın 2.
- Karışıma beyaz şarabı azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin 2.
- Sabayon kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika boyunca karıştırmaya devam edin 2. Sosun kıvamı köpüklü ve kremsi olmalıdır 2.
- Damak tadına göre vanilya özütünü ekleyip iyice karıştırın 2.
Sabayon, genellikle sıcak olarak servis edilir, ancak soğutulmuş versiyonları da mümkündür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: