Roux sosu yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ; 2 yemek kaşığı un. Yapılışı: 1. Yağı bir tavada orta ateşte ısıtın. 2. Unu yağ ile iyice karıştırın ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 3. Unu, hafifçe kahverengi ve kavrulmuş bir hal alana kadar yaklaşık 3-5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. 4. Roux'un rengi, kullanılacağı yemeğin türüne bağlı olarak açık sarıdan koyu kahverengiye kadar değişebilir. Pişirme süresine göre üç farklı roux çeşidi vardır: 1. Beyaz roux: Un ve yağ, kısık ateşte 2-3 dakika kavrulur. 2. Sarı roux: Un ve yağ, kısık ateşte 4-5 dakika kavrulur. 3. Kahverengi roux: Un ve yağ, kısık ateşte 7-8 dakika kavrulur.