Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Robusta kahvesinin daha sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Yüksek kafein içeriği 125. Robusta çekirdekleri, Arabica çekirdeklerine göre yaklaşık %60 daha fazla kafein içerir 2.
- Acı tat profili 13. Robusta'nın tadı genellikle daha acı ve topraksı olarak tanımlanır 13.
- Dayanıklı yapısı 13. Robusta, hastalıklara ve zararlılara karşı daha dirençli olup, daha düşük rakımlarda (0-800 metre) yetişebilir 13.
- Üretim yöntemi 4. Koyu kavurma işlemi, kahvenin sertlik hissini artırır 4.
Ancak, her Robusta aynı değildir; yüksek kaliteli Robusta kahveleri daha tatlı ve kremalı bir yapıya sahip olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: