Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rize simidi, diğer simitlerden birkaç açıdan farklıdır:
- Pişirme Yöntemi: Rize simidi, pişirilmeden önce yörede yetişen kokulu üzümden yapılan bir pekmeze batırılır 13. Bu, simidin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar 3.
- Susam Kullanımı: Rize simidinde susam kullanılmaz 23.
- Fırınlanma: Simitler, fırınlanmadan önce kısa süreli haşlanır ve çam ya da kestane ağacından yapılan "pasa" denilen tahtalarda dinlendirilir 13.
- İklim Etkisi: Rize'nin nemli iklimi, hamur işi ürünlerde mayalanma miktarını ve pişme süresini etkileyerek üründe değişkenliğe sebep olur 1. Bu nedenle Rizeli simit ustaları, iklim şartlarına uygun kalite koruma konusunda ünlenmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: