Risalamande tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram kırık pirinç veya sütlaç pirinci; yarım su bardağı su; 1 litre tam yağlı süt; 2 paket şekerli vanilin veya bir vanilya çubuğu; 75 gram soyulmuş çiğ badem; 250 ml krema; 75 gram şeker; vişne sosu için: 200 gram çekirdeği çıkarılmış vişne, 1 paket vanilya, 150 gram şeker, 150 miligram su, 1 çorba kaşığı vişne suyu, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası. Yapılışı: 1. Vanilya çubuğunu kesip içindeki çekirdekleri çıkarın. 2. Su ve pirinçleri kaynatın, su buharlaşınca süt ve vanilyayı ekleyip çok katı bir sütlaç olana kadar pişirin. 3. Bademleri dişe gelecek şekilde doğrayın, kremayı çırpın. 4. Bademleri ve şekeri soğuyan sütlaca ekleyin, ardından kremayı azar azar karıştırın. 5. Vişne sosu için vişne, vişne suyu ve şekeri kaynatın, mısır nişastasını su ile karıştırıp kaynayan karışıma ekleyin. 6. Bademli sütlacı kaselere alın, üzerine vişne sosundan ekleyin. Not: Tatlıyı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.