- Müşteri Bilgisi: Menünün başında yemek ve fiyatlar hakkında açıklayıcı bilgiler yer almalı, bu bilgiler merak uyandırıcı ve ikna edici olmalıdır 12.
- Mantıklı Sıralama: Yemekler; atıştırmalıklar, salatalar, ara sıcaklar, ana yemekler, içecekler gibi mantıklı bir sırayla listelenmelidir 13.
- Tasarım Uyumu: Menü, işletmenin web sitesi, resimleri, tabelaları ve sosyal medya platformlarıyla uyumlu olmalıdır 12. Tasarım, renk, font ve logo uyumuna dikkat edilmelidir 12.
- Profesyonel Destek: Menü tasarımında profesyonellerle çalışmak, işin kalitesini artırır 12.
- Fotoğraf Kullanımı: Az sayıda yemek gösterilmesi ve fotoğrafların profesyonel hazırlanması, menünün daha etkili olmasını sağlar 13.
- Reklam Aracı: Menü, satışları etkileyecek şekilde bir reklam aracı olarak kullanılmalı, kurslar, seminerler ve ikramlar gibi teklifler de eklenmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: