Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Puf puf kabaran pişi yapmak için şu adımları izlemek gerekir:
- Sıvıların ılık olması: Yoğurt, su veya süt gibi sıvı malzemeleri oda sıcaklığında ılıttıktan sonra kullanmak, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar 12.
- Soda kullanımı: Hamura eklediğiniz süte soda eklemek, hamurun iki katına çıkmasına yardımcı olur ve yağ çekmesini önler 12.
- Kabartma tozu veya karbonat: Mayasız hamur yaparken kabartma tozu veya karbonat kullanarak hamurun kabarmasını sağlayabilirsiniz 12.
- Hamurun kıvamı: Hamuru yumuşak ama cıvık olmayacak şekilde yoğurmak gerekir 1. Un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edebilirsiniz 1.
- Dinlendirme: Mayalı hamurları en az 40 dakika, mayasız hamurları ise 5-10 dakika dinlendirerek daha iyi kabarmalarını sağlayabilirsiniz 1.
- Şekil verme: Bardak gibi aparatlar kullanarak hamurlara düzgün şekiller verebilirsiniz 12.
- Pişirme: Kızartma yağını iyice kızdırmadan hamurları pişirmek, tam kıvamında kabarmalarına yardımcı olur 2. Pişen pişileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayabilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: