Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Puf puf pişi yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Sıvıların ılık olması: Yoğurt, su ve süt gibi sıvı malzemeler oda sıcaklığında ılıtıldıktan sonra kullanılmalıdır 13.
- Soda kullanımı: Hamurun daha iyi kabarması için süte ek olarak soda eklenmelidir 13. Soda, hamurun yağ çekmesini de önler 13.
- Karbonat veya kabartma tozu: Mayasız hamur için kabartma tozu veya karbonat kullanılabilir 13.
- Hamurun kıvamı: Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalıdır 13.
- Dinlendirme: Mayalı hamurlar en az 40 dakika, mayasız hamurlar ise 5-10 dakika dinlendirilmelidir 3.
- Bardak kullanımı: Hamura düzgün şekil vermek için bardak kullanılabilir 13.
- Sirke ekleme: 1 yemek kaşığı sirke, hamurun yağ çekmesini engeller ve kabarmasını sağlar 13.
- Kağıt havluda bekletme: Pişiler, kağıt havlu üzerinde bekletilerek fazla yağları süzdürülebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: