Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prototip rakı, diğer rakılardan birkaç açıdan farklılık gösterir:
- Üretim Süreci: Prototip rakı, üç kez elenmiş denizli karaçay köyü anasonları ve meşe fıçılarda kısa süre dinlendirilmiş olarak üretilir 12.
- Üzüm Kullanımı: Bu rakı, Elazığ’dan gelen Öküzgözü üzümünden üretilir ve monosepaj bir rakıdır 12.
- Aroma ve Lezzet: Prototip rakı, yoğun anason ve taze üzüm kokulu olup, siyah üzümden gelen baharlı nüanslar da içerir 1.
- Alkol Oranı: 45 derece alkollüdür 13.
- Sınırlı Üretim: Sadece 7 bin şişelik sınırlı bir üretimdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: