Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prag makara tatlısı (trdelnik) yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 3;
- 250 ml süt 3;
- 50 gram tereyağı (eritilmiş) 3;
- 50 gram toz şeker 3;
- 7 gram instant maya 3;
- 1/2 çay kaşığı tuz 3;
- Şeker ve tarçın karışımı (üzeri için) 3.
Yapılışı:
- Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın 3.
- Sütü ılık hale getirin ve mayayı sütün içinde eritin, şekeri ekleyin ve karıştırın 3.
- Mayalı süt karışımını unun ortasına dökün, eritilmiş tereyağını ve tuzu ekleyin 3.
- Hamuru yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 3.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın ve birkaç dakika daha yoğurun 3.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün, uzun şeritler halinde yuvarlayın ve birbirine sararak uzun silindir şekli oluşturun 3.
- Bir trdelnik tüpü veya geniş bir döner şiş kullanarak hamurları sarın 3.
- Tüp veya şişi köz ateşinde veya ızgarada döndürerek hamurun her tarafının pişmesini sağlayın 3.
- Pişmiş trdelnik’i tüpten veya şişten çıkarın, sıcakken üzerine şeker ve tarçın karışımını serpin 3.
- İsteğe bağlı olarak üzerine çikolata sosu veya dondurma ekleyebilirsiniz 3.
Not: Trdelnik, Orta ve Doğu Avrupa mutfağına özgü bir tatlıdır ve özellikle Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristan gibi ülkelerde popülerdir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: