Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prag makara tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kg un 12
- 1,5 yemek kaşığı tuz 2
- 2 yemek kaşığı şeker 12
- Yarım litre ılık süt 12
- 50 gr maya 12
- 100 gr tereyağı 12
- 6 yumurta sarısı 12
- Toz tarçın 12
- Toz şeker 12
- Dövülmüş fındık, badem veya hindistan cevizi 12
Yapılışı:
- Mayayı derin bir kabın içinde ılık süt ile ıslatın 12.
- Yumurta sarısını tereyağı ile çırpın ve üzerine tuz ve şeker ekleyin 12.
- Oluşan bu karışıma, mayalı süt ve unu yavaş yavaş ilave edip oluşan bu karışımı iyice karıştırın ve hamuru ellerinizle yoğurun 12.
- Hamuru dinlendirmek için üzerini bir bezle örtün ve bir kenarda mayalanmasını bekleyin 12.
- Hamur mayalandıktan sonra oval olarak açın ve bir bıçakla dışarıdan içeriye doğru oval çizer gibi uzun şeritler halinde kesin 12.
- Merdaneyi iyice yağlayıp merdanenin etrafına şerit hamurdan üst üste gelmeyecek şekilde sarın 12.
- Hamuru eritilmiş tereyağı ile yağlayıp toz şekere iyice bulayın 12.
- Makara tatlınızı kömür ateşinde çevire çevire, eğer kömür ateşi imkanınız yoksa fırında yine çevire çevire 180 derecede pişirin 12.
- Piştikten sonra servise hazırdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: