Buradasın
Portakallı haşhaşlı irmik tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı haşhaşlı irmik tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gr margarin (oda ısısında) 2
- 2 yumurta 2
- 1 paket vanilya 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- 3-3.5 su bardağı un 2
- 1 su bardağı irmik 2
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2
- Yarım su bardağı pudra şekeri 2
- Üzeri için 1 çay bardağı haşhaş tohumu 2
- Yarım su bardağı süt 2
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve portakal suyunu tencereye alıp kaynamaya bırakın 2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın 2.
- Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve pudra şekerini bir kapta karıştırın 2. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun 2.
- Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın, önce süte ardından haşhaş tohumuna bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin 2. Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 2.
- Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirin 2. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine gezdirin ve en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın 2.
Alternatif olarak, portakallı irmik tatlısı için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 litre yarım yağlı süt 14
- 1 su bardağı irmik 14
- 1 su bardağı toz şeker 14
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu 14
- Yarım portakalın suyu 14
- 1 paket vanilya 14
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 14
Yapılışı:
- Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alıp orta ateşte, aralarda karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 1.
- Kıvam almaya başlayan tatlıya rendelenmiş portakal
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: