Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın büyük olması her zaman iyi bir gösterge değildir, çünkü büyük portakallar her zaman daha lezzetli veya sulu olmayabilir 123.
Portakal seçerken dikkat edilmesi gerekenler:
- Ağırlık: Büyük ve ağır portakallar genellikle daha sulu ve tatlı olur 123. Hafif ve kuru portakallar ise yeterince sulu olmayabilir 123.
- Kabuk: İnce ve pürüzsüz kabuklu portakallar daha tatlı ve sulu olabilir 13. Kalın kabuklu portakallar ise daha az sulu olabilir 13.
- Renk: Canlı turuncu renkteki portakallar olgun ve taze olabilir 13. Soluk veya yeşilimsi olanlar ise olgunlaşmamış olabilir 13.
- Göbek: Portakalın alt kısmında göbek bulunması, meyvenin sulu ve tatlı olma ihtimalini artırır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: