Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal çekirdekleri çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Enerji Kaynağı: Sabahları alınan bir portakal ve çekirdeği, enerji seviyesini artırabilir 13.
- Antioksidan: Vücuda antioksidan olarak girerek hücre hasarına neden olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur 13.
- Aroma ve Koku: Portakal çekirdeklerinden elde edilen esansiyel yağ, su, kek kreması ve diğer yiyecekler için aroma sağlar 13. Ayrıca, bu yağ turunçgil kokusu için küvette kullanılabilir 1.
- Temizlik: Portakal çekirdeklerinden elde edilen yağ, makineleri, metalleri ve temizlik araçlarını temizlerken harika bir temizlik maddesi görevi görür 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: