Buradasın
Pizza kenarının çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pizza kenarının çıtır olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Fırın taşı kullanmak 35. Fırın taşı, ısının hamura eşit dağılmasını sağlar ve hamurun altının güzelce pişmesine yardımcı olur 3.
- Hamurun inceliğine dikkat etmek 35. Çok kalın hamur, yumuşak ve içi pişmemiş bir pizza olmasına yol açabilir 3.
- Yüksek ısıda pişirmek 3. 250-280°C dereceye ayarlanan fırında pişirilen pizza, hamurun dışının çıtır, içinin ise yumuşak olmasını sağlar 3.
- Hamurun kenarlarını kalın bırakmak 15. Hamurla tepsi arasında iki parmak mesafe bırakarak el ile bastırarak bir daire çizmek, kenarların daha büyük ve çıtır olmasını sağlar 1.
- Zeytinyağı sürmek 3. Pizzayı fırına vermeden önce hamurun üzerine bir fırça yardımıyla ince bir tabaka zeytinyağı sürmek, hamurun yüzeyinde altın sarısı ve çıtır bir doku oluşturur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: