• Buradasın

    Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pıt pıt çorbası, Şanlıurfa yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pıttı pıtı çorbası nasıl yapılır?

    Pıt pıtı çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı kabuklu mercimek; 1 kahve fincanı yarma; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı biber salçası. Yapılışı: 1. Suyu tencereye aktarın ve kaynamaya yakın yarma ve mercimeği ekleyip üzerine ekleyin. 2. Çorba kıvam alana dek orta ateşte kaynatın. 3. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. 4. Tereyağı ve zeytinyağıyla beraber soğanı tavaya alın ve pembeleşince biber salçası ve pul biberi ilave edin. 5. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 6. Hazırladığınız salçalı sosu çorbanın üzerine dökün ve sıcak sıcak servis yapın. Pıt pıtı çorbası, kemik suyu ile yapılırsa daha lezzetli olur.