• Buradasın

    Piskuit pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with a golden-brown püsküt cake cooling on a counter, surrounded by scattered ingredients like eggs, flour, and cocoa, while a smiling woman in an apron dusts coconut flakes onto a freshly sliced piece.
    Piskuvili pasta yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 paket 165 gr petibör bisküvi 4;
    • 850 ml süt 4;
    • 60 gr un (yarım su bardağı) 4;
    • 50 gr nişasta (yarım su bardağı) 4;
    • 165 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı) 4;
    • 2 yumurta sarısı 4;
    • 1 vanilya 4;
    • 1 kutu süt kreması (Schlagsahne) 4;
    • 1 paket vanilya 4;
    • İstenilen her çeşit meyve 4.
    Yapılışı:
    1. Puding hazırlığı: Yumurta sarıları ve şeker, puding tenceresinde çırpılır, süt eklenir ve tekrar çırpılır 4. Un ve nişasta eklenip bir daha çırpıldıktan sonra ocak açılır 4. Puding göz göz olana kadar karıştırılır ve 2 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve vanilya eklenir 4.
    2. Kalıba dizme: 25 cm'lik kek kalıbının içine streç film yerleştirilir 4. 4 sıra bisküvi dizilir, üzerine 4 yemek kaşığı puding ve meyve serpilir 4. Tekrar 4 sıra bisküvi, puding ve meyve dizilir, puding ve bisküvi bitene kadar bu işlem tekrarlanır 4.
    3. Soğutma: En üst kata bisküvi dizildikten sonra pasta buzdolabına kaldırılır 4.
    4. Süsleme: Dolaptan çıkarılan pasta servis tabağına ters çevrilir, üzerindeki streç film çıkarılır 4. Çırpılmış krema üzerine sürülür ve istenilen şekilde süslenir 4.
    Piskuvili pasta yapımında YouTube'da "Püskevit Pastası Yaptım :D | Biscuit Cake" ve "Püsküğüt pastası yapımı 2" gibi videolar da mevcuttur 12.