Buradasın
Pirinç tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç tatlısının püf noktası, pirincin iyice yıkanması ve tatlı kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılmasıdır 5.
Diğer püf noktalar:
- Nişasta kullanımı: Muhallebi hazırlanırken nişasta, topaklanmaması için az miktarda süt ile çırpılarak açılmalıdır 2.
- Limon suyu: Pilav veya muhallebi pişirirken suya birkaç damla limon eklemek, pilavın renginin beyaz olmasını sağlar 13.
- Ölçü: Pirinç ve su oranı 1'e 1,5 olarak ayarlanmalıdır 13.
- Ateş: Pilav pişirirken orta ateş kullanılmalı, su eklendikten sonra ocak kısık ateşe alınmalıdır 13.
- Karıştırma: Su eklendikten sonra tencere fazla karıştırılmamalı, tencerenin kapağı kapatılmadan içinde bir “+” işareti çizilerek malzemeler karıştırılmalıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: