Piliç Alla King tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 8 kg tavuk göğsü - 1 kg kuru soğan - 0,1 kg tuz - 0,08 kg karabiber - 0,3 kg un - 1 kg havuç - 1 kg brüksel lahanası - 1 kg yeşil biber - 0,1 kg sarımsak - 0,3 kg et bulyon - 2 lt su - 0,3 kg margarin - 1 kg krema Hazırlanışı: 1. Dörde bölünmüş tavuk göğüsleri fırın tepsisine dizilir. 2. Margarin, sarımsak, soğan ve jülyen şeklinde doğranmış sebzeler sote edilir. 3. Krema, su ve baharatlar sote edilen malzeme üzerine eklenerek sebze sos elde edilir. 4. Sos tavukların üzerine dökülerek 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilip servise sunulur. Alternatif bir tarif olarak, Maggi Yemek Tarifleri sitesinde yer alan Piliç Alla King tarifi de şu şekildedir: Malzemeler: - 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı - 100 gr mantar - Yarım adet kırmızı biber - 1 adet soğan - 2 yemek kaşığı un - Yarım çay kaşığı tuz - Yarım çay kaşığı kırmızı acı toz biber - 500 ml krema - 3 adet yumurta sarısı - 2 adet tavuk göğüs eti Hazırlanışı: 1. Soğanları yemeklik doğrayın. 2. Kırmızı biber ve mantarları ince ince dilimleyin. 3. Tavuk göğüslerini haşlayıp soğuduktan sonra küp küp doğrayın. 4. Derin bir tencerede tereyağını eritip mantar, kırmızı biber ve soğanları ekleyin. 5. Arada karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar kavurun. 6. Un, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. 7. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak azar azar krem