Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç Alla King tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 8 kg tavuk göğsü 1
- 1 kg kuru soğan 1
- 0,1 kg tuz 1
- 0,08 kg karabiber 1
- 0,3 kg un 1
- 1 kg havuç 1
- 1 kg brüksel lahanası 1
- 1 kg yeşil biber 1
- 0,1 kg sarımsak 1
- 0,3 kg et bulyon 1
- 2 lt su 1
- 0,3 kg margarin 1
- 1 kg krema 1
Hazırlanışı:
- Dörde bölünmüş tavuk göğüsleri fırın tepsisine dizilir 1.
- Margarin, sarımsak, soğan ve jülyen şeklinde doğranmış sebzeler sote edilir 1.
- Krema, su ve baharatlar sote edilen malzeme üzerine eklenerek sebze sos elde edilir 1.
- Sos tavukların üzerine dökülerek 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilip servise sunulur 1.
Alternatif bir tarif olarak, Maggi Yemek Tarifleri sitesinde yer alan Piliç Alla King tarifi de şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 2
- 100 gr mantar 2
- Yarım adet kırmızı biber 2
- 1 adet soğan 2
- 2 yemek kaşığı un 2
- Yarım çay kaşığı tuz 2
- Yarım çay kaşığı kırmızı acı toz biber 2
- 500 ml krema 2
- 3 adet yumurta sarısı 2
- 2 adet tavuk göğüs eti 2
Hazırlanışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın 2.
- Kırmızı biber ve mantarları ince ince dilimleyin 2.
- Tavuk göğüslerini haşlayıp soğuduktan sonra küp küp doğrayın 2.
- Derin bir tencerede tereyağını eritip mantar, kırmızı biber ve soğanları ekleyin 2.
- Arada karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar kavurun 2.
- Un, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın 2.
- Topaklanmaması için sürekli karıştırarak azar azar krem
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: