Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir mayalama süresi, peynirin türüne ve mayalama koşullarına bağlı olarak değişir:
- Beyaz peynir: Mayalama süresi 90 ile 120 dakika arasında değişir 14. Mayalama süresi kısa tutulursa peynir sert, uzun tutulursa yumuşak olur 14.
- Lor peyniri: Mayalama için yaklaşık 1,5 saat gereklidir 2.
Peynir mayalandıktan sonra süzülme ve dinlenme süresi de önemlidir:
- Sütün süzülmesi ve fazla suyunun çıkması için birkaç saat bekletilmesi gerekebilir 23.
- Şekillendirme için peynirlerin 3-4 saat bekletilmesi önerilir 2.
Evde peynir yapımı sırasında sabırlı olmak, işlemlerin belirli sürelerini korumak, ideal lezzet ve kıvam için önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: