Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir için kullanılan paketleme yöntemleri, peynirin türüne göre değişiklik gösterir:
- Taze ve yumuşak peynirler (mozzarella, ricotta) için hava geçirmez ambalajlama önemlidir 13. Bu, peynirin nemini ve lezzetini korumak için gereklidir 1.
- Sert peynirler (kaşar, parmesan) nefes alabilen ambalajlara ihtiyaç duyar 13. Bu tür peynirler, bozulmaya veya küf oluşumuna yol açabilecek nem oluşumunu önlemek için özel kaplarda veya yağlı kağıda sarılarak saklanmalıdır 3.
- Küflü peynirler (rokfor, gorgonzola) için balmumu veya yağlı kağıt kullanımı önerilir 3. Streç film, doğal fermantasyon sürecini bozabilir 3.
- Genel olarak peynirler, vakumlu torbalar veya cam kavanozlar gibi hijyenik ve hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: