Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pesto sosunun birkaç çeşidi vardır:
- Geleneksel Pesto: Fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, Parmesan peyniri ve zeytinyağı ile yapılan en bilinen versiyonudur 12.
- Ispanak Pesto: Fesleğen yerine ıspanak kullanılarak yapılır, farklı bir tat ve renk verir 1.
- Güneşte Kurutulmuş Domates Pesto: Geleneksel malzemelere güneşte kurutulmuş domates eklenir, yoğun bir lezzet sunar 1.
- Antep Fıstığı Pesto: Çam fıstığı yerine antep fıstığı kullanılarak yapılır, farklı bir doku ve lezzet sağlar 1.
- Pesto alla Siciliana: Çam fıstığı yerine domates veya kuru domates, badem ve daha az fesleğen içerir 23.
- Pesto alla Calabrese: Dolmalık biber, karabiber ve baharatlar eklenerek hazırlanan daha baharatlı bir sostur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: