Peri peri soslu tavuk yapmak için gerekli malzemeler: Tavuk salamura için: 1 adet bütün tavuk, 1,5 litre su, 2 yemek kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tane kimyon, 1 çay kaşığı biberiye, 1 adet limon. Peri peri sos için: 4 adet chili biberi, 2 adet kapya biber, 1 adet soğan, 5 diş sarımsak, 1,5 adet limon, 3/4 su bardağı sirke, 3/4 su bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker. Patates kızartması için: 1,5 kilogram patates, 1/2 demet maydanoz, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz. Kızartma için: 1 litre sıvı yağ. Yapılışı: 1. Tavuk salamurası: Su, limon suyu, toz şeker, tuz ve baharatları karıştırın. Tavuğu parçalara bölüp salamura sıvısının içine koyun, üzerini streçle örtüp buzdolabında en az iki saat dinlendirin. 2. Peri peri sos: Biberlerin çekirdek ve beyaz kısımlarını temizleyin, soğanın kabuklarını soyup iri parçalara bölün. Kızgın tavada tek tarafları hafif yanana kadar bekletin. Sıcak sebzeleri doğrayıcıya alıp üzerine sarımsak, sirke, limon suyu, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip püre kıvamı alana kadar doğrayın. 3. Sos pişirme: Karışımı sos tenceresine alıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. 4. Harmanlama: Hazırlanan sosu tekrar doğrayıcıya dökün, üzerine zeytinyağı ve yarım limon suyunu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar doğrayın. 5. Tavuk pişirme: Tavukları salamuradan çıkarıp kağıt havlu ile kurulayın. Hazırlanan sostan birkaç kaşık tavukların üzerine koyup harmanlayın. 200 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 6. Patates kızartması: Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Kızartma yağını ısıtıp patatesleri kızartın. 7. Servis: Tavukları fırından çıkardıktan sonra